Kenmerken reis
Klimaat: Temperaturen variërend van 16°C in de bergen tot 32°C in het laagland. Mooi weer afgewisseld door (heftige) buien.
Terrein: De paden zijn soms slecht te vinden en kunnen speciaal rond de Vikos kloof steil zijn.
Van dag tot dag: Wandelingen langs berghutten of eenvoudige hotels.
Lokale bevolking: Geen bijzonderheden
Toeristen: Bij de Vikos kloof en de Olympus bijna niet aanwezig, bij Meteora veel toeristen in de kloosters, maar daarbuiten niet meer te vinden.
Bijzonderheden: Lekker Grieks eten !
Het weer vandaag in Thessaloniki, Griekenland: Click for Thessaloniki, Greece Forecast
Naar de foto`s en gevolgde route:

Tijdens deze vakantie hebben we met een kleine groep de volgende plekken bezocht: de Vikos kloof, Meteora en de Olympos berg. We begonnen met de Vikos kloof. Deze geologische struktuur ligt aan de grens met AlbaniŽ en wordt omringd door een ruig karstgebergte. We liepen door een overwegend kaal lanschap dat bestond uit grote steenvlaktes en steil oprijzende bergen. De Vikos kloof is uitgeslepen door een riviertje dat in de zomertijd nagenoeg is uitgedroogd. De bodem van de kloof is sterk begroeid met loofbomen en er zwermen talloze mooie insecten in rond.

Met het openbaar vervoer gingen we naar Meteora. We maakten er een rondwandeling langs de diverse kloosters die eeuwen geleden door ijverige monniken op de meest onbereikbare plaatsen zijn opgebouwd. De paden rond de kloosters waren weinig belopen, maar de kloosters zelf werden druk bezocht door toeristen van allerlei allooi.

De volgende busreis bracht ons bij de Olympos. Een berg die vanuit de verte aandoet als een vulkaan, maar is ontstaan door doodgewone tectonische aktiviteiten. De berg is 2917 meter hoog en het is daarmee de hoogste berg van Griekenland. Na een paar uur lopen kom je al boven de boomgrens. Links en rechts torenden buienwolken boven ons uit, maar we hielden het droog. Na anderhalve dag lopen bereikten we een berghut van waaruit we een mooi uitzicht hadden op de ons omringende bergtoppen en de wolkenflarden die er constant omheen speelden. De volgende dag liepen we naar de top. Het landschap was kaal en desolaat, en de uitzichten waren prachtig.

De laatste dagen van de vakantie brachten we door op het vulkanische eiland Santorini. Vooral bekend door z`n molens en de vele prachtige kerkjes met mooie koepeldaken.