Kenmerken reis
Klimaat: Ten tijde van onze reis: warm in Alberta en Europees in de Rockies. Op Vancouver Island kan het koeler en druilerig zijn, als gevolg van de lage temperatuur van het zeewater (zwemmen is alleen mogelijk voor de die-hards.
Terrein: Goed toegankelijk. Bewegwijzering is echter niet overal aanwezig.
Van dag tot dag: Korte ritten en dagwandelingen op een van de vele natuurparken die Canada rijk is. De wegen zijn ook in het toeristen seizoen rustig en er was nergens sprake van grote drukte.
Lokale bevolking: Gewoon europees.
Toeristen: Het leukst zijn de Japanners. Voor hen is Canada niet zo ver weg als Europa, dus ze zijn er in grote getalen. Bij elk stukje natuurschoon staat de gehele familie netjes in een rij voor de foto.
Bijzonderheden: Geen muggen, vliegen en andere ongemakken. Het is alleen uitkijken voor de beren. Ze willen een kamplaats wel eens aandoen om hun honger te stillen. Op elke camping staat een `Bear proof` container om je eten in op te bergen.
Het weer vandaag in Banff, Canada: Click for Banff, Alberta Forecast
Naar de foto`s en gevolgde route:

De reis naar Canada hadden we gemaakt om even wat bij te komen van de vermoeienissen van de reis in het voorgaande jaar (Madagascar). Het gebied rond Calgary is droog en woestijn-achtig. We brachten een bezoek aan Dinosaur National Park, vlak onder Calgary. Een groot deel van de fossielen uit het krijt komt uit deze omgeving. Het landschap deed mij een beetje denken aan dat van Utah en Arizona, hoewel het er niet zo kleurrijk was. Als je ervan houdt is een bezoek aan het Royal Tyrell Museum in het park de moeite waard. Het museum heeft een unieke verzameling dino-skeletten.

Als je vanuit Calgary op weg gaat naar het westen komen de Rocky Mountains als een enorme muur uit het landschap oprijzen. Binnen een paar uur rij je van een droge vlakte naar bergen besmeerd met uitgestrekte bossen en dalen bespikkeld met felblauwe meren. De campings zijn vaak zo groot dat je direkte buurman niet eens te zien is. In de Rockies zelf hebben we diverse parken bezocht. Bij Lake Louise was het onplezierig druk en erg toeristisch. De wat minder bezochte parken zijn o.a. Yoko National Park (met zijn Takkakaw waterval en het het Emerald Lake), Glacier National Park en Mount Revelstoke National Park

De laatste week brachten we door op Vancouver Island. De Canadeze hebben er de laatste eeuw enorm huisgehouden en een groot deel van de oorspronkelijke begroeing is verdwenen. Gelukkig zijn ze de laatste jaren wat milieubewuster geworden. Aan de westkust van Vancouver Island komen veel walvissen te zien en is een rondvaarttocht altijd gegarandeerd een succes. We zagen op een halve kilometer afstand een enorme Potvis uit het water opspringen ! Vancouver City was een onverwacht genoegen. De meeste canadese steden en dorpjes die wij aandeden waren vrij kleurloos, maar in Vancouver was nog wat bewaard gebleven van de oude stadskern en het was er zowaar gezellig.